HLAVNÉ JEDLÁ MÄSITÉ

Hovädzie mäso:

 

Gemerská roláda – hovädzí  plátok plnený mletým mäsom

Hovädzí guláš balkánsky – hovädzie mäso, bravčové mäso, hlávková kapusta, paradajky, paprika

Hovädzí  guláš bratislavský- hovädzie mäso, zelenina, smotanová omáčka

Hovädzí  guláš hamburský – hovädzie mäso, mrkva, cibuľa, múka

Hovädzí guláš maďarský – hovädzie  mäso, paprika, paradajky alebo lečo

Hovädzí  guláš mexický – hovädzie mäso, pretlak, syr+ ryža s hráškom

Hovädzí  guláš znojemský – hovädzie mäso, uhorka

Hovädzí  plátok bratislavský – hovädzie  mäso, smotanová omáčka, zelenina, hrášok, uhorky sterilizované.

Hovädzí  plátok po cigánsky – hovädzie  mäso, slanina, uhorky steriliz.

Hovädzia pečienka macedónska – hovädzí  plátok, smotana, kôpor

Hovädzia  pečienka burgundská – hovädzie mäso, slanina, zelenina, slivkový lekvár, pretlak

Hovädzia pečienka frankfurtská – hovädzie  mäso, párky, smotana

Hovädzia pečienka husárska – hovädzie  mäso, šunka, pretlak

Hovädzia pečienka na spôsob merano – hovädzie  mäso, zeler, par. pretlak

Hovädzia  pečienka pražská – hovädzí  plátok naplnený praženicou (šunka, vajcia, hrášok)

Hovädzia  pečienka ruská – hovädzie  mäso, slanina, smotana, zelenina, šampiňóny sterilizované.

Hovädzia pečienka srbská – hovädzie  mäso, paprika, paradajky alebo lečo

Hovädzia  pečienka sviečková – hovädzie  mäso, smotanová omáčka, zelenina

Hovädzia  pečienka znojemská – hovädzie  mäso, uhorky sterilizované

Hovädzie mäso na poľovnícky spôsob – hovädzie  mäso, slanina, zelenina, pretlak

Hovädzie mäso na spôsob stroganov – hovädzie  mäso, pretlak, uhorky sterilizované, horčica, kečup

Hovädzie  námornícke mäso – hovädzie  mäso, varené vajce

Hovädzia roštenka orientálna – paprika zelená, pretlak

Roštenka schonbrunská – hovädzie  mäso, slanina, uhorky sterilizované., chren, varené vajce

Roštenka švédska – hovädzie  mäso, strúhaný syr

Roštenka viedenská – hovädzie  mäso, opečená cibuľka

Španielsky vtáčik – hovädzí  závitok špikovaný vareným vajcom

Tatárske azu – hovädzie  mäso, pretlak, uhorky sterilizované

Hovädzie mäso po španielsky – hovädzie  mäso, vajcia, kyslá uhorka

Hovädzí tokáň s fazuľkovými strukmi – hovädzie mäso, pasírované paradajky, fazuľka sterilizovaná, koreniny

Hovädzie po záhorácky – hovädzie mäso, cibuľa, cesnak, paprika, majorán, fazuľa suchá, múka

Spišské hovädzie mäso – hovädzie mäso, cibuľa, vajcia, uhorky sterilizované, pretlak paradajkový, zemiaky, maslo

 

Bravčové mäso:

 

Bratislavské rizoto – bravčové  mäso, tarhoňa, zelenina, hrášok, strúhaný syr

Bravčová roláda na pražský spôsob – bravčové  mäso + plnka (praženica, hrášok, šunka)

Bravčové karé po cigánsky – brav. karé, slanina, paradajky

Bravčové karé po čínsky – bravčové  mäso, solamyl, sušené huby, zelenina)

Bravčové rezne prekladané – brav. mäso opečené v rozšľahaných vajciach

Bravčové stehno bratislavské – brav. mäso, smotanová omáčka, zelenina, hrášok

Bravčové stehno debrecínske – bravčové  mäso špikované párkom

Bravčové stehno hamburské – bravčové  mäso, šunka, kyslá uhorka, smotana, zelenina

Bravčové mäso po juhoslovansky – bravčové  mäso, kápia sterilizovaná., šampiňóny sterilizované.

Bravčové mäso po záhradnícky -  bravčové mäso, zelenina, hrášok

Bravčové stehno podebradské – bravčové  mäso, smotana, zelenina, hrášok, pretlak

Bravčové stehno sikulské – bravčové  mäso, kyslá kapusta, smotana

Bravčový maslový rezeň – mleté bravčové rezne

Bravčový perkelt – bravčové mäso, smotanová omáčka

Bravčový belehradský rezeň – bravčové mäso, lečo

Bravčový závitok prírodný – bravčové  závitky (slanina, vajce varené, uhorka kyslá)

Sicílska zmes – bravčové  mäso, fazuľa červená, chilli con carne (omáčka)

Bravčový závitok záhorácky – bravčové  závitky (slanina, kyslá kapusta)

Horehronský rezeň – bravčový  rezeň vyprážaný v haruľovom cestíčku

Pastiersky rezeň – bravčové karé plnené (šunka, syr, šampiňóny sterilizované, praženica)

Švédsky rezeň – bravčové karé zapečené so strúhaným syrom

Tatranská zmes – bravčové mäso, smotana, hrášok, kápia

Važecká pochúťka – bravčové mäso, pretlak, lečo + haruľová placka

Párkový perkelt – párky krájané na cibuľke

Bulgurový pilaf s bravčovým  mäsom a zeleninou –  brav. mäso, bulgur, hrášok, zelenina, tofu syr

Moravský vrabec so špenátom – brav. stehno so špenátovým pyré (špenát, maslo, cibuľa, vajcia, cesnak)

Moravský bravčový vrabec – brav. stehno, cesnak, cibuľa

Študentský rezeň – bravčové karé obalené v hl.múke, zapečené, ajvar, pór, syr tvrdý, smotana

 

Hydina:

 

Kuracia ázijská panvica – kuracie mäso, ázijská zmes (solamyl, sušené huby, suš. Zelenina)

Kurací rezeň plnený – kuracie prsia plnené (šunka, kápia, hrášok, praženica)

Kuracie stehno poľovnícke – kuracie stehno vykostené, slanina, zelenina, pretlak

Kuracie prsia po kaukazsky – kuracie prsia, pretlak

Kuracie stehná na srbský spôsob – kuracie stehno vykostené , paprika, paradajky alebo lečo

Kuracie stehná na spôsob sviečkovej – kuracie stehno vykostené, smotanová omáčka so zeleninou

Morčacie prsia na pražský spôsob – morčacie prsia plnené (praženica, šunka, hrášok)

Morčacie prsia poľovnícke – morčacie  prsia, slanina, zelenina, pretlak

Kuracie prsia na francúzsky spôsob – kuracie prsia prekladané zemiakmi so smotanou

Kuracie stehná s peperonátou – kuracie stehná , paradajky lúpané, peperonáta (zmes viacdruhovej zeleniny)

Bulgur s čiernou šošovicou a kuracím mäsom – kuracie stehno vykostené, bulgur, šošovica francúzska, paprika červená čerstvá, syr)

Žitavská pochúťka – kuracie mäso v zemiakovej placke

Kurací rarášik – kuracie prsia, syr tvrdý, šunka, broskyňa, maslo

Lenkine kuracie stehná – kuracie stehná, ryža, ratatouille, zemiaky, pretlak paradajkový, mletá paprika, korenie na hydinu

Pochúťka z kuracej pečene – kuracia pečeň, fazuľka sterilizovaná, brokolica, mrkva,  sójová omáčka, koreniny

 

 

Mleté mäsá, polomäsité pokrmy:

 

Bravčovinky – bravčové karbonátky pečené

Biftek ruský – bravčové  mäso, hovädzie mäso – karbonátky v smotanovej omáčke so zeleninou

Bitky po kozácky – bravčové mäso, hovädzie  mäso – karbonátky pečené

Bulgurový pilaf s bravčovým mäsom a zeleninou -  bravčové mäso dusené s mrkvou, hráškom, karfiolom, s bulgurom na spôsob rizota, posypané syrom

Čevapčiči – mleté valčeky z bravčového a hovädzieho mäsa

Čufty na dalmátsky spôsob – hovädzie  karbonátky pečené  so smotanovou omáčkou, zelená paprika, sterilizované uhorky, hrášok, paradajky

Francúzske zemiaky – zemiaky uvarené v šupke, šunka, varené vajce – zapečené

Hajdú kapusta – bravčové mäso, údené mäso, kyslá kapusta

Holandské klopsy -  mleté rezne z bravčového pliecka obalené v strúhanke, kukurica, vajcia, cibuľa, syr tvrdý, petržlen

Káhirské špagety – hovädzie  mleté mäso, špagety, pretlak, syr strúhaný

Kapusta bulharská – bravčové mäso, kyslá smotana, hlávková kapusta, paprika zelená, mrkva, paradajky)

Kapusta zapekaná – údené mäso, kyslá kapusta, jablká, zemiaky, smotana

Kelový karbonátok – údené mäso, kel, ovsené vločky – vytvorené karbonátky

Klopsy na smotane – hovädzie  mäso mleté – karbonátky so smotanovou omáčkou

Koložvárska kapusta – bravčové mäso mleté, slanina, klobása, kyslá kapusta – prekladané a zapečené

Mäsové krokety – bravčové  mäso, hovädzie  mäso (mleté krokety pečené)

Mäsové placky zapekané – bravčové  placky zapekané

Nemecký biftek – bravčové  karbonátky posypané syrom, kečup – zapečené

Pasta sciutta – špagety, mleté hovädzie a bravčové mäso, syr, kečup

Plavnická roláda – hovädzie mäso, bravčové  mäso (mletá roláda plnená (mrkva, syr, kápia, hrášok)

Plnený kaleráb – kaleráb naplnený mletým mäsom, zapečené

Plnený kapustný list – hlávková kapusta naplnená mletým mäsom s ryžou- zapekané

Poľské zrazy – bravčové mäso mleté – valčeky so slaninou, zapečené

Sedliacka pochúťka – bravčové mäso, hovädzie mäso – mletá roláda naplnená klobáskou – pečené

Sekaná pečienka – bravčové mäso, hovädzie  mäso – mletá roláda upečená

Syrové tajomstvo v cestíčku – mleté bravčové mäso so syrom vyprážané v cestíčku

Štefanská sekaná pečienka – bravčové  mäso, hovädzie  mäso - mletá roláda plnená vareným vajcom

Záhradnícky sekaný rezeň – bravčové mleté rezne plnené zeleninou

Zemiaková musaka – hovädzie  mäso mleté so zemiakmi – prekladané, zapečené

Zemiaky roľnícke – bravčové  mleté mäso, zemiaky, syr, pretlak, prekladané, zapečené

Fazuľa na mexický spôsob – suchá fazuľa, chren sterilizovaný, paradajky

Zemplínska plnená kapusta – hovädzie mäso, bravčové plece, ryža, kapusta hlávková, pretlak, koreniny

Holandské klopsy – bravčové plece, kukurica, zmes na mleté mäso, vajcia, cibuľa, syr tvrdý, olej, soľ, petržlenová vňať, mlieko, strúhanka, sendvič

Švédske machuľky s vlákninou (pre celiatikov) – bravčové plece, hovädzie zadné, zmes na mleté mäso, voda, olej, múka hladká, smotana, soľ, citrón, ochucovadlo, sendvič, vajcia