HLAVNÉ JEDLÁ MÄSITÉ
Hovädzie mäso:
Gemerská roláda – hovädzí plátok plnený mletým mäsom
Hovädzí guláš balkánsky – hovädzie mäso, bravčové mäso, hlávková kapusta, paradajky, paprika
Hovädzí guláš bratislavský- hovädzie mäso, zelenina, smotanová omáčka
Hovädzí guláš hamburský – hovädzie mäso, mrkva, cibuľa, múka
Hovädzí guláš maďarský – hovädzie mäso, paprika, paradajky alebo lečo
Hovädzí guláš mexický – hovädzie mäso, pretlak, syr+ ryža s hráškom
Hovädzí guláš znojemský – hovädzie mäso, uhorka
Hovädzí plátok bratislavský – hovädzie mäso, smotanová omáčka, zelenina, hrášok, uhorky sterilizované.
Hovädzí plátok po cigánsky – hovädzie mäso, slanina, uhorky steriliz.
Hovädzia pečienka macedónska – hovädzí plátok, smotana, kôpor
Hovädzia pečienka burgundská – hovädzie mäso, slanina, zelenina, slivkový lekvár, pretlak
Hovädzia pečienka frankfurtská – hovädzie mäso, párky, smotana
Hovädzia pečienka husárska – hovädzie mäso, šunka, pretlak
Hovädzia pečienka na spôsob merano – hovädzie mäso, zeler, par. pretlak
Hovädzia pečienka pražská – hovädzí plátok naplnený praženicou (šunka, vajcia, hrášok)
Hovädzia pečienka ruská – hovädzie mäso, slanina, smotana, zelenina, šampiňóny sterilizované.
Hovädzia pečienka srbská – hovädzie mäso, paprika, paradajky alebo lečo
Hovädzia pečienka sviečková – hovädzie mäso, smotanová omáčka, zelenina
Hovädzia pečienka znojemská – hovädzie mäso, uhorky sterilizované
Hovädzie mäso na poľovnícky spôsob – hovädzie mäso, slanina, zelenina, pretlak
Hovädzie mäso na spôsob stroganov – hovädzie mäso, pretlak, uhorky sterilizované, horčica, kečup
Hovädzie námornícke mäso – hovädzie mäso, varené vajce
Hovädzia roštenka orientálna – paprika zelená, pretlak
Roštenka schonbrunská – hovädzie mäso, slanina, uhorky sterilizované., chren, varené vajce
Roštenka švédska – hovädzie mäso, strúhaný syr
Roštenka viedenská – hovädzie mäso, opečená cibuľka
Španielsky vtáčik – hovädzí závitok špikovaný vareným vajcom
Tatárske azu – hovädzie mäso, pretlak, uhorky sterilizované
Hovädzie mäso po španielsky – hovädzie mäso, vajcia, kyslá uhorka
Hovädzí tokáň s fazuľkovými strukmi – hovädzie mäso, pasírované paradajky, fazuľka sterilizovaná, koreniny
Hovädzie po záhorácky – hovädzie mäso, cibuľa, cesnak, paprika, majorán, fazuľa suchá, múka
Spišské hovädzie mäso – hovädzie mäso, cibuľa, vajcia, uhorky sterilizované, pretlak paradajkový, zemiaky, maslo
Bravčové mäso:
Bratislavské rizoto – bravčové mäso, tarhoňa, zelenina, hrášok, strúhaný syr
Bravčová roláda na pražský spôsob – bravčové mäso + plnka (praženica, hrášok, šunka)
Bravčové karé po cigánsky – brav. karé, slanina, paradajky
Bravčové karé po čínsky – bravčové mäso, solamyl, sušené huby, zelenina)
Bravčové rezne prekladané – brav. mäso opečené v rozšľahaných vajciach
Bravčové stehno bratislavské – brav. mäso, smotanová omáčka, zelenina, hrášok
Bravčové stehno debrecínske – bravčové mäso špikované párkom
Bravčové stehno hamburské – bravčové mäso, šunka, kyslá uhorka, smotana, zelenina
Bravčové mäso po juhoslovansky – bravčové mäso, kápia sterilizovaná., šampiňóny sterilizované.
Bravčové mäso po záhradnícky - bravčové mäso, zelenina, hrášok
Bravčové stehno podebradské – bravčové mäso, smotana, zelenina, hrášok, pretlak
Bravčové stehno sikulské – bravčové mäso, kyslá kapusta, smotana
Bravčový maslový rezeň – mleté bravčové rezne
Bravčový perkelt – bravčové mäso, smotanová omáčka
Bravčový belehradský rezeň – bravčové mäso, lečo
Bravčový závitok prírodný – bravčové závitky (slanina, vajce varené, uhorka kyslá)
Sicílska zmes – bravčové mäso, fazuľa červená, chilli con carne (omáčka)
Bravčový závitok záhorácky – bravčové závitky (slanina, kyslá kapusta)
Horehronský rezeň – bravčový rezeň vyprážaný v haruľovom cestíčku
Pastiersky rezeň – bravčové karé plnené (šunka, syr, šampiňóny sterilizované, praženica)
Švédsky rezeň – bravčové karé zapečené so strúhaným syrom
Tatranská zmes – bravčové mäso, smotana, hrášok, kápia
Važecká pochúťka – bravčové mäso, pretlak, lečo + haruľová placka
Párkový perkelt – párky krájané na cibuľke
Bulgurový pilaf s bravčovým mäsom a zeleninou – brav. mäso, bulgur, hrášok, zelenina, tofu syr
Moravský vrabec so špenátom – brav. stehno so špenátovým pyré (špenát, maslo, cibuľa, vajcia, cesnak)
Moravský bravčový vrabec – brav. stehno, cesnak, cibuľa
Študentský rezeň – bravčové karé obalené v hl.múke, zapečené, ajvar, pór, syr tvrdý, smotana
Hydina:
Kuracia ázijská panvica – kuracie mäso, ázijská zmes (solamyl, sušené huby, suš. Zelenina)
Kurací rezeň plnený – kuracie prsia plnené (šunka, kápia, hrášok, praženica)
Kuracie stehno poľovnícke – kuracie stehno vykostené, slanina, zelenina, pretlak
Kuracie prsia po kaukazsky – kuracie prsia, pretlak
Kuracie stehná na srbský spôsob – kuracie stehno vykostené , paprika, paradajky alebo lečo
Kuracie stehná na spôsob sviečkovej – kuracie stehno vykostené, smotanová omáčka so zeleninou
Morčacie prsia na pražský spôsob – morčacie prsia plnené (praženica, šunka, hrášok)
Morčacie prsia poľovnícke – morčacie prsia, slanina, zelenina, pretlak
Kuracie prsia na francúzsky spôsob – kuracie prsia prekladané zemiakmi so smotanou
Kuracie stehná s peperonátou – kuracie stehná , paradajky lúpané, peperonáta (zmes viacdruhovej zeleniny)
Bulgur s čiernou šošovicou a kuracím mäsom – kuracie stehno vykostené, bulgur, šošovica francúzska, paprika červená čerstvá, syr)
Žitavská pochúťka – kuracie mäso v zemiakovej placke
Kurací rarášik – kuracie prsia, syr tvrdý, šunka, broskyňa, maslo
Lenkine kuracie stehná – kuracie stehná, ryža, ratatouille, zemiaky, pretlak paradajkový, mletá paprika, korenie na hydinu
Pochúťka z kuracej pečene – kuracia pečeň, fazuľka sterilizovaná, brokolica, mrkva, sójová omáčka, koreniny
Mleté mäsá, polomäsité pokrmy:
Bravčovinky – bravčové karbonátky pečené
Biftek ruský – bravčové mäso, hovädzie mäso – karbonátky v smotanovej omáčke so zeleninou
Bitky po kozácky – bravčové mäso, hovädzie mäso – karbonátky pečené
Bulgurový pilaf s bravčovým mäsom a zeleninou - bravčové mäso dusené s mrkvou, hráškom, karfiolom, s bulgurom na spôsob rizota, posypané syrom
Čevapčiči – mleté valčeky z bravčového a hovädzieho mäsa
Čufty na dalmátsky spôsob – hovädzie karbonátky pečené so smotanovou omáčkou, zelená paprika, sterilizované uhorky, hrášok, paradajky
Francúzske zemiaky – zemiaky uvarené v šupke, šunka, varené vajce – zapečené
Hajdú kapusta – bravčové mäso, údené mäso, kyslá kapusta
Holandské klopsy - mleté rezne z bravčového pliecka obalené v strúhanke, kukurica, vajcia, cibuľa, syr tvrdý, petržlen
Káhirské špagety – hovädzie mleté mäso, špagety, pretlak, syr strúhaný
Kapusta bulharská – bravčové mäso, kyslá smotana, hlávková kapusta, paprika zelená, mrkva, paradajky)
Kapusta zapekaná – údené mäso, kyslá kapusta, jablká, zemiaky, smotana
Kelový karbonátok – údené mäso, kel, ovsené vločky – vytvorené karbonátky
Klopsy na smotane – hovädzie mäso mleté – karbonátky so smotanovou omáčkou
Koložvárska kapusta – bravčové mäso mleté, slanina, klobása, kyslá kapusta – prekladané a zapečené
Mäsové krokety – bravčové mäso, hovädzie mäso (mleté krokety pečené)
Mäsové placky zapekané – bravčové placky zapekané
Nemecký biftek – bravčové karbonátky posypané syrom, kečup – zapečené
Pasta sciutta – špagety, mleté hovädzie a bravčové mäso, syr, kečup
Plavnická roláda – hovädzie mäso, bravčové mäso (mletá roláda plnená (mrkva, syr, kápia, hrášok)
Plnený kaleráb – kaleráb naplnený mletým mäsom, zapečené
Plnený kapustný list – hlávková kapusta naplnená mletým mäsom s ryžou- zapekané
Poľské zrazy – bravčové mäso mleté – valčeky so slaninou, zapečené
Sedliacka pochúťka – bravčové mäso, hovädzie mäso – mletá roláda naplnená klobáskou – pečené
Sekaná pečienka – bravčové mäso, hovädzie mäso – mletá roláda upečená
Syrové tajomstvo v cestíčku – mleté bravčové mäso so syrom vyprážané v cestíčku
Štefanská sekaná pečienka – bravčové mäso, hovädzie mäso - mletá roláda plnená vareným vajcom
Záhradnícky sekaný rezeň – bravčové mleté rezne plnené zeleninou
Zemiaková musaka – hovädzie mäso mleté so zemiakmi – prekladané, zapečené
Zemiaky roľnícke – bravčové mleté mäso, zemiaky, syr, pretlak, prekladané, zapečené
Fazuľa na mexický spôsob – suchá fazuľa, chren sterilizovaný, paradajky
Zemplínska plnená kapusta – hovädzie mäso, bravčové plece, ryža, kapusta hlávková, pretlak, koreniny
Holandské klopsy – bravčové plece, kukurica, zmes na mleté mäso, vajcia, cibuľa, syr tvrdý, olej, soľ, petržlenová vňať, mlieko, strúhanka, sendvič
Švédske machuľky s vlákninou (pre celiatikov) – bravčové plece, hovädzie zadné, zmes na mleté mäso, voda, olej, múka hladká, smotana, soľ, citrón, ochucovadlo, sendvič, vajcia